США оголосили про санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оголосили про санкції проти Білорусі

Казна та Політика
769
У Вашингтоні оголошено про санкції відносно Білорусі, які передбачають розширення кола білоруських чиновників, які підпадають під обмеження на поїздки в США. Крім того, відгукуються ліцензії на угоди з найбільшою білоруської нафтохімічною компанією.
В поширеній у Вашингтоні заяві помічника держсекретаря Філіпа Кроулі йдеться, що санкції вводяться у зв'язку з "жорстоким придушенням президентом Лукашенком та урядом Білорусі дій опозиції після президентських виборів 19 грудня".
"Непропорційне використання сил і затримання сотень демонстрантів, затримання п'яти опозиційних президентських кандидатів, атаки на структури громадянського суспільства, закриття відділення ОБСЄ в Мінську і несправедливий підрахунок голосів відображають значні кроки назад у розвитку країни", - йдеться в заяві.
У зв'язку з цим США відкликають генеральну ліцензію, яку раніше тимчасово надали громадянам США на здійснення операцій з такими білоруськими підприємствами, як "Лакокраска" і "Полоцкстекловолокно", двома підрозділами найбільшого нафтохімічного конгломерату "Белнефтехим", йдеться в заяві.
США також значно розширюють список білоруських державних чиновників, для яких запроваджуються обмеження на поїздки в США, відзначається в заяві.
"Ми вводимо ці обмеження для того, щоб запобігти в'їзду до США громадян і членів їх сімей, які відповідальні за дії чи політику, що має відношення до подій 19 грудня", - йдеться в заяві.
США продовжують добиватися негайного звільнення всіх затриманих і зняття всіх звинувачень, які мають відношення до подій 19 грудня.
Відзначається, що США будуть здійснювати свою подальшому політику на підставі відповідних дій уряду Білорусі.
"Ці заходи не націлені проти білоруського народу", - йдеться в заяві.
США мають намір збільшити на 30% цього року свою допомогу білоруському громадянському суспільству, незалежним ЗМІ, демократичним політичним партіям, включно з діяльністю, яка підвищить можливість для білорусів контактувати з відкритими товариствами.
США тісно координують свою відповідь Білорусі з Європейським Союзом та іншими партнерами. У зв'язку з цим США вітають рішення ради із зовнішніх відносин ЄС ввести обмеження на поїздки і заморозити рахунки, а також підвищити свою підтримку громадянському суспільству в Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас