НБУ відмовився від вимоги коректувати регулятивний капітал банків на терміновий GAP у повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відмовився від вимоги коректувати регулятивний капітал банків на терміновий GAP у повному обсязі

Казна та Політика
524
Національний банк України (НБУ) відмовився від вимоги коректувати регулятивний капітал банків на GAP (розрив) понад рік між термінами залучення і розміщення коштів у повному обсязі, повідомив НБУ в листі до банків (№40-111/368-1656).
"Вимога листа НБУ від 24 жовтня 2008 року №40-111/4329-14507 в частині коректування розміру регулятивного капіталу на суму перевищення розбалансованості між активами та пасивами понад рік (позитивний GAP понад рік) над сумою фактично сплаченого зареєстрованого статутного капіталу ( пункт 4) скасовується", - вказується в листі.
Разом з тим НБУ звертає увагу банків на необхідність проведення виваженої політики в частині збалансованості структури активів і пасивів за термінами погашення.
При цьому НБУ підкреслює: при розрахунку нормативу адекватності регулятивного капіталу (платоспроможності) довгострокові активні операції, які здійснені з перевищенням термінів розміщення над термінами залучення коштів, повинні враховуватися банками відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів Нацбанку.
Листом НБУ від 24 жовтня 2008 року передбачалося, що банки повинні коректувати розмір регулятивного капіталу на суму перевищення позитивного GAP понад рік над сумою фактично сплаченого зареєстрованого статутного капіталу в повному розмірі, починаючи з наступного дня після його виникнення, якщо таке перевищення відбудеться після 1 грудня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас