Місія МВФ розпочинає візит до України для другого перегляду програми stand by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ розпочинає візит до України для другого перегляду програми stand by

Казна та Політика
647
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) сьогодні розпочне візит до України, який триватиме до 11 лютого, для зустрічей з владою і проведення переговорів щодо другого перегляду програми співпраці України і МВФ. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра, повідомляє Bloomberg.
"У період з 1 по 11 лютого Україну відвідає місія МВФ під керівництвом пана Таноса Арванітіса з метою проведення дискусій щодо другого перегляду виконання програми в рамках угоди stand by", - йдеться в повідомленні.
Відзначимо, 22 грудня 2010 р. МВФ у Вашингтоні розглянув питання про перший перегляд кредитної програми stand-by для України і надання другого траншу кредиту. Зокрема, рада директорів ухвалила рішення виділити Україні другий транш кредиту в обсязі 1 млрд SDR, що складає близько 1,5 млрд дол.
З часу отримання першого траншу кредиту в 15,15 млрд дол. МВФ в серпні 2010 р. український уряд підвищив ціни на газ, а також скасував мораторій на застосування пені на заборгованість з послуг житлово-комунального сектору. У Кабінеті міністрів України узгодили питання пенсійної реформи. Таких кроків вимагали в МВФ.
Нагадаємо, 16 листопада 2010 р. керівник місії МВФ в Україні Т.Арванітіс заявив, що місія МВФ погодила на рівні експертів питання про перший перегляд програми з Україною в рамках угоди stand-by.
Як повідомлялося, 14 листопада 2010 р. прем'єр України Микола Азаров провів зустріч з представниками місії Європейського департаменту МВФ для узгодження тексту меморандуму про економічну і фінансову політику уряду України, в рамках чергового перегляду програми співпраці України і МВФ.
Програма stand-by була затверджена 29 липня 2010 р. 15,8 млрд дол. були виділені на підтримку програми уряду, яка передбачає економічне врегулювання і реформи. Кредит більш ніж у сім разів перевищує квоту Україні, що розраховується на основі внесків країни до бюджету фонду. Україна вже отримала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд дол.
Умови кредиту передбачають цілий ряд економічних заходів, в тому числі скорочення дефіциту бюджету до 3,5% ВВП в 2011 р. і до 2,5% - в 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас