"Регіони" скоротять Раду на 100 депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіони" скоротять Раду на 100 депутатів

Казна та Політика
382
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявляє, що в планах Партії регіонів - внесення змін до Конституції, якими кількість депутатів передбачено скоротити з 450-ти до 350-ти.
Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, повідомляє УНІАН.
За словами Яценюка, у Партії регіонів "хочуть створити під Януковича якусь конституційну раду" з тим, щоб "остаточно закріпити, легітимізувати свою владу".
Яценюк висловив переконання, що парламент дуже швидко ухвалить зміни до Конституції в частині перенесення терміну виборів.
Водночас він підкреслив, що коли настане черга змін у Конституції в частині основних положень - розподілу влади, функцій президента, судової, законодавчої і виконавчої гілок влади, прокуратури, - "там буде серйозна і жорстка дискусія".
"Я сподіваюся, що тут і Венеціанська комісія, і наші західні партнери можуть нам прийти на допомогу, тому що це єдиний шлях, яким хоч якось можна обмежити вплив провладної Партії регіонів і президента Януковича", - сказав Яценюк.
За його словами, один з планів Партії регіонів полягає в тому, щоб зміни до Конституції подати під прикриттям зменшення кількості депутатів до 350 чоловік.
"Це буде дуже популярна реформа? Правда?" - Запитав він.
Яценюк спрогнозував також, що до цього буде додана "ліквідація депутатської недоторканності повністю", і це буде робитися з тим, щоб народ позитивно сприйняв зміни до Конституції.
Як зазначив Яценюк, якщо такі зміни будуть ухвалені, "то, в принципі, парламент можна закривати", оскільки він не буде мати ніякого впливу на політичну ситуацію, на політичні процеси в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас