У Азарова знають, як створити заможне суспільство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова знають, як створити заможне суспільство

Казна та Політика
992
Кабінет міністрів на виконання розпорядження Президента України Віктора Януковича ухвалив "Національний план дій на 2011 р. по впровадженню програми економічних реформ на 2010-2014 рр.:"Благополучне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", повідомляє прес-служба уряду.
Головною метою плану дій на 2011 р. є тактична реалізація середньострокової програми економічних реформ. План дій побудований за напрямами реформ - це 21 вектор, які повністю охоплюють всі галузі економіки. План передбачає дерегуляцію всіх сфер життя. Всього для спрощення дозвільних процедур планується розробити і ухвалити близько 30 нормативно-правових актів.
Зокрема, цього року будуть завершені всі необхідні процедури для реалізації податкової та бюджетної реформ. План економічних реформ приділяє значну увагу розвитку аграрно-промислового комплексу. На початку року будуть розроблені національні проекти "Зерно України" та "Ефективне тваринництво".
Стратегічний план дій передбачає продовження земельної реформи, яка має на меті розробку і ухвалу законопроектів про ринок земель, державний земельний кадастр і т.д.
Також буде продовжена реформа енергетичного сектору та ЖКГ - технічного переобладнання, підвищення енергоефективності у ЖКГ тощо. Без прозорого фінансово-економічного обґрунтування і ряду компенсаційних заходів тарифи на енергоресурси для населення підвищуватися не будуть. Реформування житлово-комунального господарства буде сприяти реалізація ряду національних проектів - "Доступне житло", "Чисте місто", "Нове життя", "Якісна вода" і "Місто майбутнього".
План дій передбачає продовження системних реформ у галузі освіти. Цього року уряд розробить нові державні стандарти початкової, базової та повної загальної середньої освіти. Планується ввести в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційні технології, зокрема, буде розроблена і ухвалена програма "Сто відсотків".
Крім того, план дій на 2011 р. передбачає продовження системи соціальних реформ, зокрема, пенсійної. Пенсійне законодавство вже напрацьовано і, після завершення процедури широкого громадського обговорення, реформа буде реалізована.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявляв, що в Україну в 2011 р. будуть розпочаті реформи по 21 напрямку різних видів життєдіяльності. "У 2011 р. ми продовжимо нарощувати темпи модернізації економіки і різних напрямів життєдіяльності нашої країни. Загалом буде розпочато реформи практично по 21 напрямку різних видів життєдіяльності", - зазначив В. Янукович.
21 грудня 2010, В. Янукович призначив керівників, відповідальних за проведення реформ в Україні. В. Янукович ухвалив, що робота з впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Благополучне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", реалізації національного плану дій на 2011 р. з впровадження програми економічних реформ за відповідними напрямами організовують і персональну відповідальність за стан цієї роботи несуть керівники напрямків реформ.
Варто також відзначити, що 10 грудня 2010 р. набув чинності указ Президента про адміністративну реформу. 3 грудня 2010 Президент підписав Податковий кодекс, а також закон про внесення змін до законодавчих актів у зв'язку з ухвалою Податкового кодексу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас