Суд дозволив "Укрнафті" продавати газ промспоживачам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив "Укрнафті" продавати газ промспоживачам

Енергетика
355
Госпсуд Києва дозволив компанії "Укрнафта" використовувати 2,062 млрд кубометрів природного газу, що належить компанії та закачаного в підземні сховища, для поставок промисловим споживачам, а також зобов'язав компанію "Укртрансгаз" виконати заявку на підйом цього обсягу газу зі сховищ. Про це йдеться в аналітичному огляді компанії Foyil Securities.
На думку аналітиків, новина є позитивною для компанії "Укрнафта". "Наразі "Укрнафта" одержала ряд судових рішень, що дозволяють компанії постачати промисловим підприємствам газ загальним обсягом 3,36 млрд кубометрів, вартість якого за поточною ринковою ціною складає близько 6,7 млрд гривень. Відповідно до закону, "Укрнафта" зобов'язана продавати весь видобутий газ державі для потреб населення",- говориться в огляді.
У компанії стверджують, що закон, який був ухвалений в 2009 році, не повинен поширюватися на раніше здобуті обсяги газу. Однак, незважаючи на рішення суду в I півріччі 2010 року, компанії не вдалося реалізувати газ промспоживачам, оскільки "Укртрансгаз" відмовився піднімати газ зі сховищ.
"Ми вважаємо, що "Укртрансгаз" може знову проігнорувати рішення суду, тому в найближчому майбутньому "Укрнафта" не буде мати доступу до свого газу", - заявив аналітик Foyil Securities Андрій Ястреб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас