Міненерго прогнозує початок постачання азербайджанської нафти в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго прогнозує початок постачання азербайджанської нафти в квітні

Енергетика
268
Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує, що поставка азербайджанської нафти сорту Azeri Light на нафтопереробні підприємства "Нафтохімік Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і НПК "Галичина" (Львівська область) розпочнеться після витіснення з нафтопроводу "Одеса - Броди" технологічною нафти сорту Urals, що може зайняти 1-1,5 місяці (до квітня).
Про це повідомив журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Кирюшин.
"Постачання почнуться після витіснення технологічної нафти... Це один-півтора місяці", - сказав він.
Кирюшин додав, що зараз одним із західноукраїнських НПЗ вже підписаний контракт на постачання азербайджанської нафти від 1,5 до 3 млн тонн на рік.
Він також повідомив, що технологічна нафта Urals з нафтопроводу "Одеса - Броди" частково буде поставлено після витіснення на білоруські НПЗ.
"Інший обсяг - це буде окреме рішення уряду. Думаю, воно наступного тижня вже буде", - сказав він.
У нафтопроводі "Одеса - Броди" перебуває близько 430 тис. тонн технологічної нафти, а в одній з ниток нафтопроводу "Дружба", по якому в реверсному режимі буде поставлятися нафта на білоруські НПЗ, - близько 122 тис. тонн технологічної сировини.
Як повідомляло агентство, танкер з азербайджанською нафтою марки Azeri Light 28 січня прибув до морського нафтового терміналу "Південний" (Одеська область) для подальшого транспортування по нафтопроводу "Одеса - Броди" і південною гілкою трубопроводу "Дружба" на Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас