Україна почала спецрозслідування стосовно імпорту нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала спецрозслідування стосовно імпорту нафтопродуктів

Енергетика
626
Україна розпочала спеціальне розслідування стосовно імпорту нафтопродуктів.
Відповідне повідомлення міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про початок розслідування опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" 29 січня.
Згідно з повідомленням, МКМТ розглянула надані Міністерством енергетики та вугільної промисловості інформаційно-аналітичні матеріали і встановила, що вони містять достатньо обґрунтованої інформації, на основі якої можна зробити висновок, що в 2007-2010 році імпорт нафтопродуктів міг заподіяти шкоду національному виробнику.
У результаті МКМТ розпочала спеціальне розслідування щодо імпорту бензину марок А-76/А-80, А-92, А-95, дизпалива, мазуту, пічного палива, дорожнього бітуму.
Проведення розслідування доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі.
Протягом 40 днів після опублікування даного повідомлення Мінекономіки приймає і розглядає інформацію та коментарі зацікавлених сторін щодо даного розслідування.
Як повідомляло агентство, Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступає за введення мита 80 євро/тонна на імпорт дизпалива і 130 євро/тонна на імпорт бензинів.
З проханням про введення мита до міністерства звернулися 6 вітчизняних НПЗ.
За словами директора департаменту газової, нафтової та нафтопереробної промисловості Міненерго Костянтина Бородіна, у січні Україна вже розпочала спеціальне розслідування щодо ввезення нафтопродуктів у зв'язку з преференціями, які отримують нафтопереробні заводи Росії, Білорусі і Казахстану в рамках Єдиного економічного простору, що почав функціонувати з 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас