Обама: В Єгипті необхідно провести повномасштабну політичну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: В Єгипті необхідно провести повномасштабну політичну реформу

Казна та Політика
214
Після зустрічі Президента Барака Обами з провідними співробітниками у сфері національної безпеки США Білий дім знову закликав Мубарака до повномасштабної політичної реформи, передає РБК.
Влада США також заявила Президенту Єгипту Хосні Мубараку, що простого перетасування в уряді недостатньо для виходу країни з кризи.
У свою чергу, європейські лідери - канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і Президент Франції Ніколя Саркозі у спільній заяві закликали Мубарака припинити застосовувати насильство до неозброєних учасників маніфестацій. Європейські лідери в своїй заяві радять Президенту Єгипту працювати над створенням умов для проведення вільних і чесних виборів.
"Ми закликаємо Президента Мубарака відмовитися від насильства щодо неозброєного цивільного населення і визнати право людей на мирні акції. Ми закликаємо розпочати перетворення, які привели б до створення уряду з широким представництвом", - йдеться в заяві.
Нагадаємо, з 25 січня 2011 р. в Єгипті проходять масштабні акції протесту з вимогою відставки 82-річного Мубарака, який перебуває на посаді Президента вже близько 30 років.
28 січня Мубарак виступив зі зверненням до нації. Єгипетський лідер заявив про готовність проводити економічні та політичні реформи в країні і розпустив уряд. Та масові протести в Єгипті тривають, набираючи дедалі більшої сили.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас