Держдума Росії перейменувала міліцію в поліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума Росії перейменувала міліцію в поліцію

1611
Держдума Росії в п'ятницю прийняла законопроект "Про поліцію" в другому і третьому читанні. Реформу системи МВС ініціював президент Дмитро Медвєдєв.
У другому читанні із законопроекту зникло право поліцейських на безперешкодне проникнення в житло для встановлення обставин злочину.
Також у процесі обговорення було вирішено, що при зверненні громадянина до поліцейського останньому доведеться не тільки уважно його вислухати, але і представитися, назвавши ім'я, прізвище, посаду і звання.
Після надходження в поліцію письмової заяви, представники органів внутрішніх справ повинні будуть протягом 24 годин інформувати громадянина про долю його звернення.
Як повідомляє "Газета.Ru", в процесі підготовки законопроекту до другого читання право на телефонний дзвінок для затриманого було вирішено замінити правом на розмову, щоб затриманий міг не просто формально набрати один раз телефонний номер, а саме додзвонитися до близьких, навіть якщо перша спроба виявиться невдалою. Факт повідомлення родичів необхідно буде письмово фіксувати в протоколі.
Право на дзвінок отримають не всі затримані поліцією. Повідомити про своє затримання рідних не зможуть ті, хто втік з місць відбування кримінального чи адміністративного покарання, з психіатричних лікарень, або перебувають у розшуку.
Поправка депутата Андрія Макарова, який пропонував заборонити поліцейським бити не лише вагітних жінок, але жінок взагалі, була відхилена.
У третьому читанні документ підтримали 315 депутатів (в основному з "Єдиної Росії"), 130 проголосували проти.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас