Греф: Корупція - головна перешкода для приходу глобальних інвесторів до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Корупція - головна перешкода для приходу глобальних інвесторів до Росії

Казна та Політика
266
Російська економіка поки не дочекалася припливу капіталу, а міжнародні інвестори вважають корупцію в РФ головною перешкодою для інвестицій, заявив глава Сбербанку Герман Греф, який бере участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
"Ми вчора обговорювали з низкою інвестиційних банків і фондів великих, чому, на відміну від Індії, Китаю, Бразилії, залишаються дуже низькими ліміти на Росію. Ще не відбувся перегляд російських ризиків... На нашому діловому сніданку 48% голосуючих назвали ключовою проблему корупції в Росії, 30% назвали проблему несприятливого інвестиційного клімату. Ці дві проблеми в основному є ключовою перешкодою", - сказав Греф в інтерв'ю радіостанції "Комерсант ФМ" по телефону з Давосу.
Він вважає, що поки мова не йде про створення в найближчі роки міжнародного фінансового центру в Росії. "У найближчі роки немає ні в кого амбіцій, що ми станемо міжнародним фінансовим центром. Зараз мова йде про те, щоб створити максимально сприятливі умови для залучення інвесторів із сусідніх країн, стати регіональним фінансовим центром. Тільки після цього можуть бути підвищені амбіції до міжнародного рівня", - сказав Греф.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас