У ГПУ назвали особисті мотиви, з яких Пукач міг убити Гонгадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ назвали особисті мотиви, з яких Пукач міг убити Гонгадзе

Кримінал
512
У понеділок, 31 січня, Печерський районний суд Києва оповістить рішення за скаргою адвоката вдови Георгія Гонгадзе на постанову про закриття кримінальної справи стосовно Олексія Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві журналіста.
Сьогодні Печерський районний суд на своєму засіданні заслухав пояснення сторін за даною скаргою, зокрема, адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко підкреслила, що оскаржувана нею постанова Генпрокуратури про закриття кримінальної справи стосовно Пукача в частині, що стосується замовленого характеру вбивства журналіста, є "внутрішньо суперечливою" і таким чином ця постанова підлягає скасуванню. "Немає матеріалів, які б вказували на особистий мотив Олексія Пукача вбивати Георгія Гонгадзе", - наголосила Теличенко.
У свою чергу, представник Генпрокуратури Дмитро Басов підкреслив, що вважає цю постанову про закриття справи в частині обвинувачення Пукача у замовному вбивстві обґрунтованою. "Пукач здійснював злочин з особистих міркувань. Замовниками злочину є невстановлені особи. Кравченко (екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко, - ред.) Виконував злочинний наказ, а Пукач був його співвиконавцем", - сказав прокурор.
Прокурор переконаний, що у Пукача були особисті спонуки для здійснення вбивства. Зокрема, до таких він відніс отримання звання, підвищення по службі тощо.
Суддя пішла до дорадчої кімнати для ухвалення рішення за даною скаргою Теличенко. Очікується, що рішення буде оголошено в понеділок о 10:00.
Як повідомлялося, у вересні 2010 року, напередодні десятиліття зникнення і вбивства Георгія Гонгадзе, Генпрокуратура назвала замовника вбивства журналіста. Слідчі дійшли до висновку, що генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач отримав наказ убити Гонгадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Силове відомство повідомило, що приблизно 13-14 вересня 2000 року в своєму службовому кабінеті в місті Києві по вулиці Богомольця, 10 Кравченко усно віддав Пукачу злочинний наказ - убити журналіста Гонгадзе для припинення журналістської діяльності. Вищезазначена заява викликала подив у суспільстві, оскільки досі невідомо, якими особистими мотивами керувався покійний Кравченко, віддаючи наказ знищити Гонгадзе.
Генпрокуратура назвала Крaвченка замовником вбивства Гoнгадзе. Прокуратура також відрапортувала про завершення слідства стосовно Пукача. Колишнього міліцейського генерала звинувачують в організації вбивства відомого журналіста. Звинувачення відносно Пукача сформульовано за чотирма статтями Кримінального кодексу в двох редакціях. При цьому Генпрокуратура підкреслила, що продовжить досудове слідство для того, щоб встановити особи всіх, хто мав стосунок до вбивства Гонгадзе. У свою чергу колишній адвокат Пукача Олег Мусієнко переконаний, що у слідчих є достатньо доказів для того, щоб притягнути до відповідальності всіх причетних до резонансного вбивства вже зараз.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас