Тігіпко розповів про зарплату в конвертах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко розповів про зарплату в конвертах

Казна та Політика
2109
Неналежне оформлення людей на роботу і тіньова виплата зарплат створюють серйозні проблеми для наповнення бюджету Пенсійного фонду і підвищення пенсій. З цим явищем потрібно боротися економічними й адміністративними методами.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час наради, присвяченої детінізації трудових відносин.
Тігіпко зазначив: "Виплата зарплат у конвертах не лише позбавляє гідних пенсій нинішніх пенсіонерів, а й ставить під питання пенсійне забезпечення робітників, які отримують такі зарплати".
Крім того, віце-прем'єр окреслив коло заходів з боротьби з порушенням трудового законодавства. Серед них - використання ризик-орієнтованого підходу до визначення порушників трудового законодавства, лібералізація трудового законодавства, інформаційно-роз'яснювальні заходи і посилення відповідальності керівників за вказані порушення.
З кожного з цих напрямків Тігіпко доручив створити робочі групи для підготовки плану дій та пропозицій щодо внесення змін до законодавства. "Під час цієї роботи дуже важливо вивчити і використовувати міжнародний досвід, особливо - країн, які мали схожі з нашими стартові умови", - сказав він.
Як повідомлялося, 13 грудня 2010 року Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, яким запропонував підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011 року.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас