Прем'єр Японії не стурбований можливими наслідками зниження рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Японії не стурбований можливими наслідками зниження рейтингу країни

Казна та Політика
138
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан враховує важливість міжнародних економічних рейтингів, але не вважає, що пониження кредитного рейтингу країни зробить негативний вплив на її економічне становище. Як повідомляється, про це він заявив репортерам перед відльотом на Всесвітній економічний форум у Давосі, де в суботу виступить з промовою.
"Сьогодні це не зробило великого впливу на ринки, і це хороший знак", - відзначив глава японського уряду. "Я впевнений, що нашій країні ще цілком довіряють", - додав він.
Напередодні агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Японії з позначки "АА" до "АА-". Приводом для зниження показника була "відсутність у японського уряду чіткої стратегії" щодо зменшення бюджетного дефіциту та державного боргу, який зараз становить понад 900 трлн ієн (близько 11 трлн доларів). Таким чином, кредитний рейтинг Японії за версією Standard & Poor's зрівнявся з аналогічним показником Китаю.
Раніше, виступаючи в нижній палаті парламенту, Кан заявив: "Коли я був міністром фінансів (з початку січня по початок червня 2010 року), сталася грецький криза, яка нагадала про важливість фінансової дисципліни та державних облігацій. Нам необхідно дотримуватися фінансової дисципліни, яка підтримає довіру ринку до нашої бюджетної політики".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас