Київський метрополітен скасував пільги на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен скасував пільги на проїзд

Казна та Політика
3140
З сьогоднішнього дня в столичному метрополітені скасовано безкоштовний проїзд для пенсіонерів, інвалідів, членів багатодітних сімей з трьома і більше неповнолітніми дітьми, осіб, які не мають права на пенсію, громадян, які не працюють, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами, а також малозабезпечених осіб, що проживають з інвалідом I і II груп.
Про це вчора повідомили в прес-службі КП "Київський метрополітен". Таке рішення в "Київському метрополітені" пояснили тим, що в бюджеті столиці на 2011 рік, ухваленому Київрадою 30 грудня 2010 року, не передбачені кошти на оплату поїздок зазначених категорій громадян, які користувалися цією пільгою з вересня 2008 року. Право на безкоштовний проїзд збережено для ветеранів праці, "дітей війни", інвалідів по зору або з ураженням опорно-рухового апарату I і II груп та супроводжуючих їх осіб.
Тим часом 3 лютого Київрада може переглянути своє рішення. Як повідомив вчора голова постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку Дмитро Олійник ("Республіка Київ"), цього дня на пленарному засіданні депутати розглядатимуть перші поправки до бюджету Києва. "З проекту бюджету безкоштовний проїзд "кудись зник" разом із 20-відсотковою надбавкою до зарплати для медиків і вчителів. Тому ми подали до документа ще один проект про внесення змін, які повертають ці пільги", - сказав Олійник.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас