Половина українців не в захваті від роботи Януковича і Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина українців не в захваті від роботи Януковича і Азарова

Казна та Політика
752
50% громадян незадоволені тим, як уряд і президент України вирішують економічні проблеми країни. Про це свідчать результати репрезентативного опитування, проведеного в грудні 2010 року дослідним інститутом ІFAK Ukraіne на замовлення Української редакції Deutsche Welle.
Як повідомляє DW, майже через рік після приходу до влади президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова більшість українців негативно оцінюють їхні досягнення у вирішенні нагальних проблем країни.
Як повідомлялося, найважливішими проблемами країни самі українці вважають економічні проблеми (79%), на другому місці - корупція (55%), на третьому - свавілля чиновників і міліції (34%). Респонденти могли обирати кілька варіантів відповіді.
За всіма трьома пунктами Янукович отримав найгірші оцінки. Лише 10% опитаних оцінюють його успіхи у вирішенні згаданих вище проблем як "в цілому хороші". Найгірше оцінюють показник Януковича в боротьбі зі свавіллям чиновників і міліції - 50% опитаних вважають його роботу в цьому напрямку "в цілому поганою". Активність Януковича, спрямовану на вирішення економічних проблем, 48% українців оцінили як незадовільну. Ті ж 46% опитаних стверджують про боротьбу Януковича з корупцією.
За результатами опитування, не може похвалитися відмінними показниками і прем'єр-міністр України Азаров: найгірше оцінили його досягнення в боротьбі зі свавіллям чиновників і міліції (негативно - 51%; позитивно - 8%), у вирішенні економічних проблем (негативно - 50%; позитивно - 9%), а також у боротьбі з корупцією (негативно - 47%; позитивно - 7%).
Позитивні відгуки Президент Янукович отримав за поліпшення раніше напружених відносин з іншими країнами. 37% опитаних вважають зовнішню політику президента "в цілому гарною", 16% - "загалом поганою". Позитивні відповіді переважають на запитання про боротьбу президента з тероризмом в Україні ("у цілому добре" - 38%; "в цілому погано" - 17%).
Азаров у цьому питанні досяг кращих для себе показників - 31% позитивних відповідей. Лише кожен п'ятий українець (19%) оцінив його успіхи в боротьбі з тероризмом як "в цілому погані". Щодо зусиль, спрямованих на поліпшення відносин з іншими країнами, то тут Азаров відстає від Януковича ("в цілому добре" - 26%; "в цілому погано" - 23%).
Незважаючи на те, що в Україні зростає занепокоєння погіршенням ситуації зі свободою слова і преси, 28% опитаних ставлять Януковичу хорошу оцінку. У той же час 20% незадоволені його роботою в цьому напрямку. 52% респондентів не захотіли або не змогли дати чітку відповідь на це запитання.
У той час, як Янукович отримав переважно позитивні оцінки за поліпшення відносин з іншими країнами, боротьбу з тероризмом та відстоювання свободи слова, на решту запитань опитані дали переважно негативні відповіді. Так, лише 15% респондентів вважають зусилля, яких докладає президент у боротьбі з недотриманням прав людини, достатніми, 34%, в той же час, незадоволені його роботою в цьому напрямку. Так само 15% опитаних позитивно оцінюють його успіхи в розвитку демократії в Україні, 29% дають негативну оцінку. Щодо боротьби зі злочинністю, то лише 13% українців оцінили роботу президента як "в цілому гарну", незадовільною її вважають 38% опитаних.
Опитування проводилося в Україні з 3 по 13 грудня 2010 року методом репрезентативної вибірки. В опитуванні взяли участь тисяча осіб з 35 населених пунктів. Сукупність опитаних відповідає структурі дорослого населення України.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас