iTrader: Позитивна динаміка на фондових ринках США повернула індекс UX в плюс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Позитивна динаміка на фондових ринках США повернула індекс UX в плюс

Банківські метали
183
У четвер, 27 січня, торгова сесія на українському фондовому ринку завершилася різноспрямовано. За підсумками торгів індекс Української біржі закрився зростанням на 0,14% на рівні 2662,35 базисних пункту, індекс ПФТС просів до закриття на 0,55% до рівня 1055,77 пункту.
"Сьогодні настрій інвесторам зіпсувало міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's, яке знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Японії до "АА-" з "AA", викликавши негативну реакцію на фондових майданчиках. Велику частину торгового дня українські фондові індекси провели в спадному тренді, який підтримувала і негативна макростатистика, опублікована в Сполучених Штатах", - говорить Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
За даними Департаменту праці США кількість первинних заявок на допомогу з безробіття минулого тижня значно збільшилася і склала 454 тисячі, тоді коли аналітики очікували на зростання лише до 408 тисяч. Негативними також виявилися дані про обсяги замовлень на товари тривалого користування, які в грудні скоротилися на 2,5% проти очікуваного зростання в 1,5%. Однак ринок не був налаштований продовжувати корекційне зниження, і вже через деякий час, після публікації таких даних, на торговельний майданчик Української біржі повернулися покупці, які, на тлі позитивної динаміки американських майданчиків, відновили покупки на невеликих обсягах і до завершення сесії перевели торги в зелену зону. У результаті індексу українських акцій вдалося закритися вище рівня 2660 пунктів, додавши за день 0,52% до відкриття. Найбільше зростання в індексному кошику Української біржі сьогодні було зафіксоване в акціях Алчевського меткомбінату. Протягом дня цей папір користувався попитом і виріс в ціні до закриття на 4,77%. Також подорожчали сьогодні акції Стахановського вагонобудівного заводу, які зміцнилися на 2,17%.
Гірше за ринок виглядали акції Західенерго та Укртелекому.
За підсумками сесії ці папери подешевшали на 1,67% і 1,16%. Найбільший обсяг був зафіксований в акціях Алчевського меткомбінату, за якими було здійснено 1621 угоду на суму 47,4 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні був нижче за середній і склав 232,3 млн. грн. Частка термінового ринку склала 42,3 млн. грн.
У п'ятницю на ринку продовжиться бічна динаміка, а обсяги залишаться на середніх рівнях. Серед макроекономічної статистики, яка очікується протягом дня, особливу увагу слід звернути на попереднє значення ВВП США, яке буде опубліковано в 15:30.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас