ГПУ порушила справу за фактом розтрати коштів у Генштабі ЗСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ порушила справу за фактом розтрати коштів у Генштабі ЗСУ

Кримінал
500
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за результатами ревізії, проведеної ГоловКРУ в Міноборони і Генеральному штабі ЗСУ.
Згідно з актом ревізії, за період 2008-2009 років "державі завдано матеріальних збитків на загальну суму 6 млн. 589,02 тис. грн", пише Дзеркало тижня.
Кримінальну справу порушено "за фактами зловживання військовими службовими особами Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних сил України службовим становищем в інтересах третіх осіб при закупівлі в 2008-2009 роках за бюджетні кошти послуг на виконання дослідно-конструкторських робіт під час створення Єдиної автоматизованої системи управління ЗС України".
Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 423 Кримінального кодексу України "зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем".
У зазначений період 2008-2009 років посаду міністра оборони обіймав Юрій Єхануров, пост начальника Генерального штабу - Сергій Кириченко, начальника Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу - Михайло Малярчук.
Єхануров і Кириченко в даний час не обіймають посад у військовому відомстві.
Малярчук в кінці березня 2010 року був призначений на посаду заступника міністра оборони.
Як повідомило джерело в Генпрокуратурі, Малярчука вже викликали для дачі пояснень у рамках порушеної кримінальної справи.
Цю інформацію підтвердив начальник Головного управління військових прокуратур Юрій Вітєв: "Заступника міністра допитали у цій справі в Головному управлінні військових прокуратур".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас