Японія обіцяє дотримуватися фінансової дисципліни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія обіцяє дотримуватися фінансової дисципліни

Казна та Політика
118
Японія має намір посилити бюджетну політику, щоб "завоювати довіру на ринку" після пониження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's довгострокового суверенного кредитного рейтингу цієї країни до "АА-" з "AA", заявив у четвер журналістам міністр фінансів Японії Йоcіхіко Нода. "Для того щоб завоювати довіру ринку, важливо донести ідею, що ми будемо суворо дотримуватися фінансової дисципліни", - сказав міністр.
Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Японії на тлі високого рівня державного боргу. Агентство також підтвердило короткостроковий суверенний кредитний рейтинг Японії на позначці "A-1 +". Прогноз по рейтингах - "стабільний". Агентство повідомило, що пониження рейтингів відображає оцінку динаміки обслуговування держборгу країни. Зокрема, співвідношення державного боргу Японії і ВВП є вже одним з найвищих серед рейтингованих країн і буде продовжувати зростати далі, відзначили експерти агентства.
У свою чергу, міністр економічної та фінансової політики Каору Йосано заявив, що розчарований діями агентства. "Шкода, що провідна у світі рейтингова фірма зробила такий висновок", - сказав він. На його думку, позиція прем'єр-міністра Наото Кана щодо фінансової реформи "не була до кінця зрозуміла". Він додав, що уряду необхідно докладати більше зусиль для збільшення доходів і зменшення боргу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас