Експерт: "Укртелеком" може бути перепроданий через декілька років у 2-3 рази дорожче від його приватизаційної ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: "Укртелеком" може бути перепроданий через декілька років у 2-3 рази дорожче від його приватизаційної ціни

Казна та Політика
350
"Укртелеком" може бути перепроданий через декілька років після його приватизації в два-три рази дорожче від тієї ціни, за якою він буде приватизований. Про це повідомив керуючий партнер фінансової компанії "Капітал Таймс" Ерік Найман.
За його словами, ціна можливого майбутнього перепродажу цього телекомунікаційного підприємства безпосередньо залежатиме від тих кроків з його реструктуризації, які зроблять його майбутні власники. "Ціна буде відповідати тому стану, в якому на момент продажу буде перебувати дане підприємство", - відзначив Найман.
Він також повідомив, що, швидше за все, реалізаційна ціна приватизованого пакета акцій "Укртелекому" буде десь на рівні 12 млрд. грн. За його словами, дана ціна могла б бути вищою у випадку, якби Фонд державного майна серйозно підійшов до підготовки подібного конкурсу.
Як зазначив експерт, підготовка до продажу такого класу об'єкта повинна була б зайняти у ФДМУ від 6 до 12 місяців, при цьому конкурс потрібно було б проводити без обмежувальних умов.
Найман також не відкидає, що можливий покупець держпакету акцій підприємства може діяти не лише в своїх інтересах або інтересах українських інвесторів, але і здійснити придбання "Укртелекому" в інтересах російських компаній, як приватних, так і державних.
Нагадаємо, Фонд державного майна України 13 жовтня 2010 року оголосив конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 92,791% держпакету акцій ВАТ "Укртелеком".
Компанія "ЕСУ" (ESU), що є дочірнім підприємством австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC, єдина подала заявку на конкурс з продажу 92,791% акцій ВАТ "Укртелеком".
Оскільки в даному конкурсі бере участь тільки одна компанія, буде проведено незалежну оцінку пропонованого до продажу пакету акцій телекомунікаційного підприємства.
За словами керуючого партнера компанії EPIC Петера Голдшейдер (Peter Goldscheider), інвестор готовий піти на серйозні інвестиції у розвиток компанії для того, щоб провести повномасштабну реструктуризацію діяльності оператора. При цьому він зазначив, що основною метою компанії, як фінансового інвестора, є реструктуризація компанії для подальшого перепродажу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас