Досудове слідство у справі Луценка завершено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Досудове слідство у справі Луценка завершено

Кримінал
2904
Досудове слідство у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка завершено. Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Фоміна, вчора, 26 січня, проти Луценка було порушено ще одну кримінальну справу за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Йому інкримінується те, що він у 2008-2009 рр. на проведення дня міліції витратив близько 600 тис. грн. Ці кошти пішли на оренду в 2008-2009 рр. Палацу культури України. Слідство вважає, що Луценко порушив постанову Кабміну про економію бюджетних коштів під час фінансово-економічної кризи, витративши кошти на оренду залу.
Адвокат Луценка здивований таким звинуваченням, і тим, що на цей факт не звернули уваги протягом 2008-2009 рр., особливо в контексті того, що на цих урочистостях був присутній Віктор Ющенко (екс-президент України), який вручав нагороди до Дня міліції.
Також Фомін розповів, що слідство висунуло звинувачення Луценкові в цій кримінальній справі, об'єднавши всі три кримінальні справи в одну і оголосило про завершення досудового слідства. "Відтепер я і Луценко починаємо ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - повідомив Фомін.
Також, Фомін вважає, що Луценко буде перебувати під арештом як мінімум до кінця лютого, як це визначив суд, і його не відпустять для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.
Нагадаємо, що 27 грудня 2010 Печерський райсуд м. Києва задовольнив подання ГДПУ щодо зміни запобіжного заходу Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою на 2 місяці.
26 грудня 2010 Луценка затримали 11 бійців спецпідрозділу Служби безпеки "Альфа" у присутності працівників прокуратури. Прес-служба "Народної самооборони" повідомила, що він був затриманий у справі про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка.
13 грудня ц.р. ГПУ висунула звинувачення Луценкові та його водієві Леоніду Пріступлюку. Так, Луценкові висунуто звинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння держмайном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 365 КК (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Пріступлюку - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК і ч. 3 ст. 358 КК (використання свідомо підробленого документа).
Як повідомив тоді заступник голови МВС Василь Фарінник, порушення стосувалися взяття на роботу і присвоєння звань колишньому особистому водієві Луценка. Пізніше заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що сума завданих Луценком державі збитків становить 360 тис. грн.
Відзначимо, протягом двох років водій Луценка отримав міліцейське звання від капітана до підполковника, отримуючи відповідну заробітну плату, крім того, його загальний стаж роботи (22 роки) був зарахований як робота в міліції, хоча до цього він не перебував на міліцейській службі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас