Київські чиновники шукають роботу: готові на все, ціна питання - 10 000 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські чиновники шукають роботу: готові на все, ціна питання - 10 000 гривень

Казна та Політика
6078
Аби влаштуватись на нову роботу, чиновники готові працювати до пізньої ночі й у вихідні, робити шефу гарячі бутерброди, але головний їхній козир - зв'язки в мерії. За це колишні співробітники просять зарплату в 10 тис. грн.
Сайти з працевлаштування в інтернеті буквально завалені резюме від чиновників КМДА. "Вирішу ваші питання в СБУ, міліції, прокуратурі", - обіцяє Денис, начальник юридичного відділу одного з комунальних підприємств на сайті work.ua. "А зустріч з потрібним людьми з адміністрації для нашої будівельної компанії влаштувати можете? З начальником управління, з заступником мера", - поцікавилися ми у Дениса.
"Вони у нас так швидко міняються. Але вам потрібна архітектура, комунальна власність. Так, у мене там є надійні зв'язки, вони вас і на заступників виведуть", - пообіцяв Денис. За це юрист хоче зарплату в 10 тис. грн. Каже, в мерії отримував вдвічі менше. Світлана, колишня співробітниця главку комунального обслуговування, готова працювати за більш скромні гроші - 5 тис. грн. - помічником шефа. "Я можу і до 23 години працювати, і у вихідні, і у відрядження їздити. У мене маленька дитина, але батьки живуть з нами, вони все візьмуть на себе. Якщо треба, і бутерброди гарячі посмажу, і кави зварю", - переконує Світлана.
Роман з главку з благоустрою шукає роботу менеджера на сайті rabota.ua. "Я можу вирішити для вас питання щодо встановлення МАФів, скільки потрібно - стільки й поставите, можу погодити рекламу в будь-якому місці. Зарплата буде залежати від того, які завдання мені поставите. Для початку 10 тис. грн., а там подивимося", - говорить Роман.
Всі екс-чиновники, з якими ми поспілкувалися, кажуть, що пропозицій про роботу їм майже не надходить. Хоча деякі, наприклад, шукають роботу ще з осені.
У Міському центрі зайнятості кажуть, що у них на обліку стоять всього 280 колишніх чиновників. І для них активно шукають роботу. На кожного чиновника припадає приблизно по дві вакансії. Зарплату їм пропонують від 1,5 до 6 тисяч гривень. Але скільки працевлаштувалося, вони сказати не можуть.
А що стосується чиновників передпенсійного віку, то вони знайшли для себе вихід. Кожен третій з колишніх співробітників КМДА та РДА вирішив скористатися правом достроково вийти на пенсію, кажуть у Міському центрі зайнятості. "Я двадцять років пропрацював чиновником. Я цінний кадр, але вік вже не дозволяє влаштуватися на роботу в якусь фірму. Тому вирішив раніше оформити пенсію. А там піду помічником до когось із депутатів", - сказав екс-співробітник Шевченківської РДА.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас