"Кредит-Рейтинг": У 2011 році варто очікувати відновлення ринку публічних запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг": У 2011 році варто очікувати відновлення ринку публічних запозичень

Фондовий ринок
208
У 2011 році варто очікувати відновлення повноцінного ринку публічних запозичень. Про це повідомило агентство "Кредит-Рейтинг".
У повідомленні йдеться, що позитивні тенденції відновлення облігаційного ринку України намітилися ще протягом 2010 року. У період відновлення інвестиційної активності в умовах пожвавлення світової та національної економік найактивнішим позичальником виступала держава. У 2010 році Уряд розмістив на внутрішньому ринку облігацій на суму близько 70 млрд грн, що склало понад 92% сукупного обсягу облігаційного ринку.
Основними чинниками, що стримували розвиток ринку корпоративних облігацій, виступали невисока кредитна активність фінансового сектора, зумовлена консервативною кредитною політикою, а також дефіцит довіри до емітентів приватного сектора після низки дефолтів кризового періоду.
Проте істотне зниження прибутковості держпаперів до кінця минулого року на тлі зростання ліквідності банківської системи створило передумови для відновлення інтересу з боку інвесторів до корпоративних цінних паперів. Враховуючи високий попит на кредитні ресурси, сформований з боку потенційних вітчизняних позичальників, агентство "Кредит-Рейтинг" прогнозує в поточному році повернення на ринок публічних запозичень емітентів, які успішно пережили кризу, зберегли позитивну кредитну історію і здатні підтвердити достатній рівень кредитоспроможності. На етапі відновлення облігаційного ринку особливого значення набуває якісна оцінка ризиків інвесторами, при цьому найбільш ефективним є використання кредитних рейтингів облігацій від незалежних рейтингових агентств, оцінки яких пройшли повірку кризою.
"Кредит-Рейтинг" відзначає істотне зростання інтересу емітентів на послуги з рейтинговою оцінкою облігаційних позик, заснованого не на регуляторних вимогах до отримання рейтингів, а на необхідності побудови комунікацій з інвесторами в облігації. Активне використання кредитних рейтингів від рейтингових агентств, які користуються авторитетом, дозволить інвесторам мінімізувати кредитні ризики, а кредитоспроможним емітентам - відновити довіру до своїх боргових зобов'язань.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас