УКБС просить Раду захистити аудиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС просить Раду захистити аудиторів

Казна та Політика
322
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності з зауваженнями і пропозиціями щодо законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України (щодо нагляду на консолідованій основі)" №7399 від 24.11. 2010 р. (який готується до другого читання).
Зокрема, асоціація пропонує скоротити терміни повідомлення банком регулятора про зміну видів діяльності, структуру власності й намір стати учасником групи. Крім того, УКБС пропонує вилучити із законопроекту норми, які передбачають зобов'язання аудитора надавати регулятору інформацію і робочі документи з питань аудиту, оскільки ця вимога повністю нівелюватиме принцип незалежності аудитора та суперечити Закону України "Про аудиторську діяльність".
УКБС нагадав, що заборона розголошувати аудиторську таємницю закріплена також і в міжнародних нормативних документах - Міжнародних стандартах аудиту, Директиві Європейського Парламенту та Ради 2006/43/ЄС про обов'язковий аудит щорічної та консолідованої звітності.
"Асоціація в цілому погоджується з необхідністю впровадження консолідованого нагляду за групами, учасниками яких є банківські установи. Але, в той же час, представники банківського співтовариства відзначають необхідність узгодження законопроекту №7399 з чинним законодавством. Зокрема, ЗУ "Про аудиторську діяльність" і міжнародними документами у сфері аудиту, якими гарантована незалежність аудитора і збереження аудиторської таємниці", - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас