Останні дні "Першого кредитного товариства" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останні дні "Першого кредитного товариства"

Кредит&Депозит
3436
Держава не може врятувати найбільший кредитний союз "Перше кредитне товариство" від банкрутства і розрахуватися з його кредиторами. "У зв'язку з накладенням арешту на всі рахунки КС "Перше кредитне товариство" виплата тимчасовою адміністрацією коштів за договорами вкладів членів спілки на депозитні рахунки найближчим часом не є можливою", - повідомив вчора тимчасовий адміністратор КС Віктор Сильчук. Держфінпослуг взяла КС під свій контроль ще 8 липня 2010 року, усунувши його керівництво через численні скарги клієнтів на його роботу.
Роботу адміністрації, за словами пана Сильчук, ускладнює крадіжка з центрального офісу КС "частини документів та електронної бази даних" вкладників і кредиторів, відмова у виконанні відділеннями КС наказів адміністратора і поява незаконного наказу відстороненого голови наглядової ради КС Андрія Азарова від 12 листопада про ліквідацію відділень КС. Їх власність і документи центральний офіс так і не отримав. "Усі банківські рахунки, а також все рухоме і нерухоме майно КС арештовані відповідно до визначень судів і постанов Державної виконавчої служби", - підкреслює тяжке становище з КС пан Сильчук.
Досягненням Віктор Сильчук назвав виплату вкладів на 2,4 млн грн. "Можливості погашення в найближчій перспективі всіх вимог за виконавчими документами, враховуючи їх розмір, без отримання рефінансування або порушення справи про банкрутство КС немає, а значить, зняття арештів з рахунків союзу малоймовірне", - наголошується в повідомленні державного керівника. Генпрокуратура 1 жовтня порушила кримінальну справу проти службових осіб КС за ч. 5 ст. 191 КК, доручивши досудове слідство прокуратурі Одеської області.
Андрій Азаров не заперечує, що ліквідація відділень була ініційована ним. "Ця людина (тимчасовий адміністратор) півроку не платить заробітну плату людям, які змушені були звільнитися. Куди треба було все вивести? Техніку звезли до центрального офісу і поклали на склади", - пояснив він. За його словами, за півроку його роботи вкладникам було повернуто 47 млн грн через касу, а не через розрахунковий рахунок.
При цьому колишній керівник КС звинувачує адміністратора в спробі виведення коштів шляхом найму охоронної організації: "24 листопада створилася компанія, а 2 листопада її співробітник вийшов на роботу. Вартість послуг цієї компанії - 480 тис. грн за півроку, хоча Сильчук з'являється на роботі 2 рази на тиждень". Азаров вважає, що адміністратор навмисно блокує надходження в КС з метою доведення до банкрутства: "Це робиться для того, щоб потім активи спілки на понад 350 млн грн продати факторинговому центру. Наприклад, "Першій фінансово-кредитній компанії", яку створили керівники Держфінпослуг і якій вони передали активи КС "Флагман".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас