Європейський стабфонд дебютував з 5-річними облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський стабфонд дебютував з 5-річними облігаціями

Казна та Політика
180
Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) закрив у вівторок книгу заявок на дебютний випуск 5-річних облігацій, повідомили лід-менеджери випуску. Фонд розраховує залучити на продаж цих бондів близько 5 млрд євро. За неофіційними даними, обсяг заявок на купівлю паперів досяг 50 млрд євро.
Ставка купона склала 6-8 базисних пунктів до середньоринковими свопами, передає Reuters з посиланням на представника одного з лід-менеджерів угоди. Лід-менеджерами випуску призначені три банки: HSBC, Citibank і Societe Generale.
У рамках проведення аукціонів з розміщення держоблігацій Євросоюз планує залучити кошти на підтримку проблемних держав співтовариства. Так, частина виручених фінансів піде на допомогу Ірландії. Раніше інтерес до купівлі облігацій EFSF вже проявила Японія. Повідомлялося, що Токіо може витратити на купівлю облігацій з першого випуску близько 100 млрд ієн (930 млн доларів).
В кінці 2010 року ЄС і Міжнародний валютний фонд погодилися надати Ірландії надзвичайну кредитну допомогу обсягом 85 млрд євро. Частка EFSF в цій програмі складе 17,7 млрд.
EFSF був заснований в 2010 році міжурядовою угодою 16 держав єврозони. Фонд створено з метою надання фінансової допомоги країнам єврозони, що потрапили в скрутне становище, під гарантії всіх учасників угоди.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас