НБУ перетворив заборгованість на безнадійну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ перетворив заборгованість на безнадійну

Казна та Політика
609
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" направила Нацбанку України пропозиції, які дозволять уникнути неоднозначної інтерпретації норм Правил відшкодування банками безнадійної заборгованості за рахунок страхових резервів (далі - Правил). Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Зокрема, УБС пропонує змінити назву проекту Правил на Порядок, що буде відповідати формулюванню п. 159.4 Податкового Кодексу і дасть можливість чітко визначити цільове призначення акту НБУ.
Так само представники банківського співтовариства пропонують уникнення неоднозначного трактування терміна "безнадійна заборгованість" банками і ДПАУ внести відповідне посилання до зазначених Правил.
УКБС також наполягає на вилученні норми щодо списання безнадійної заборгованості за бланковим кредитами, - йдеться в повідомленні.
"Крім того, відзначаємо, що залишається невирішеною проблема списання за рахунок сформованих резервів у податковому обліку заборгованості за відсотками, згідно з якими сума резерву була сформована до 1 січня 2010 року", - зазначила Генеральний директор Асоціації УКБС Галина Оліфер.
За її словами згадані правила необхідно погодити з Міністерством фінансів. Це забезпечить дотримання процедури прийняття нормативно-правового акта, відповідно до вимог закону.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас