Профспілки вважають, що пільги потрібно не скорочувати, а персоналізувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки вважають, що пільги потрібно не скорочувати, а персоналізувати

Казна та Політика
434
Скорочення соціальних пільг, оголошене Урядом, не буде сприяти реформам соціальної сфери, а навпаки - призведе до посилення корупції. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Національного Форуму профспілок України, посилаючись на слова Голови НФПУ Мирослава Якибчука.
"Механічне скорочення пільг не тільки не буде покращувати соціальний стан громадян України, а й посилить корупцію в країні, оскільки рішення про надання пільг буде регламентуватися не законами, а рішеннями чиновників", - йдеться в заяві.
Профспілки переконані, що справжнє реформування повинно полягати в тому, щоб зробити пільги адресними. Тобто, надавати їх безпосередньо тим, хто їх потребує, а не організаціям, які потім їх розподілятимуть на свій розсуд.
"Певні організації отримують дотаційні кошти, які "зникають" незалежно від того, скористається людина ними чи ні. А повинно бути так: кожен пенсіонер має так звану "соціальну картку" і саме по ній отримує пільги. Проїхав у транспорті - отримав, не їздить - не отримує. Така система приведе до справжньої економії бюджетних коштів і позбавить чиновників можливостей для зловживань", - заявив Голова НФПУ Якибчук.
Нагадаємо, що днями у Верховну Раду був внесений урядовий законопроект, згідно з яким пропонується вилучити з низки законопроектів норми про конкретні пільги і визначати механізми їх нарахування рішеннями Уряду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас