Проїзд у маршрутках Києва подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у маршрутках Києва подорожчає

Казна та Політика
4681
Київська міська організація роботодавців-перевізників "Столиця" прогнозує, що протягом 2 місяців ціни на проїзд у маршрутних таксі в Києві будуть підняті на 50 коп. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління компанії Валерій Липецький.
"Якщо не збільшувати тариф, це призведе до банкрутства перевізників, ми повинні вибрати, ми будемо їздити, чи буде зупинений транспорт. Це стосується не тільки приватних перевізників", - сказав він, відзначивши, що на сьогоднішній день і комунальні підприємства, і метрополітен є збитковими, які потребують додаткових дотацій з державного бюджету.
Підвищення тарифів на перевезення в міському транспорті на 50 коп. - вартість економічно необґрунтована, оскільки майже всі автобуси "Богдан" знаходяться в кредитах, відзначив Липецький, і додав, що щорічно 15% автомобілів перевізників вимагають оновлення рухомого складу. Підвищення ціни глава компанії пов'язує з підвищенням вартості дизпалива, амортизаційними витратами і відрахуваннями на заробітну плату водіям.
"На сьогоднішній день підняття тарифів не зможе підняти якість перевезення. Якщо на 50 коп. підвищити тарифи, це лише дасть можливість до кінця року перевізникам розрахуватися за своїми кредитними зобов'язаннями", - сказав Липецький. Він зазначив, що вже 10% перевізників підвищили тарифи на 50 коп.
За словами голови "Столиці", економічно обґрунтованою ціною за проїзд у маршрутному таксі буде ціна 5-6 грн.
Липецький підкреслив, що з 13 січня на 30% буде збільшена оплата за електроенергію, тому підвищувати тарифи перевезення потрібно також у метрополітені, тролейбусах і трамваях. Крім того, за його словами, з 1 січня 2011 р. в 2 рази підвищена орендна плата в автопарках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас