Виплату пільг можуть перевести в ручний режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплату пільг можуть перевести в ручний режим

Казна та Політика
1938
У Раді зареєстрований законопроект, в разі прийняття якого виплати і компенсації ветеранам, чорнобильцям, шахтарям, медикам, вчителям і багатьом іншим категоріям будуть регулюватися в ручному режимі.
У пояснювальній записці до документа сказано, що "порядок і розмір виплат у кожному році встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави". Тобто, як зазначає "Газета по-київськи", пільги можуть не надаватися, якщо Кабмін вирішить, що в бюджеті на них грошей немає.
Народний депутат Анатолій Гриценко обіцяє вимагати, щоб Кабмін відкликав законопроект. "Це факт очевидного політичного шулерства. Немає сумнівів, що наслідком прийняття цього закону стане обмеження або повне скасування соцгарантій і пільг для більшості категорій українських громадян - медиків, вчителів, шахтарів, чорнобильців, - заявив Гриценко в коментарі газеті. - Якби Янукович, Азаров і Тігіпко справді хотіли впорядкувати систему пільг, вони внесли б законопроект, скажімо, "Про реформування системи пільг", "Про скасування пільг певним категоріям громадян". Але вони сховали ці положення в документ, який на перший погляд не має стосунку до цієї теми і тому пройде повз профільний комітет, який міг би його зупинити. Робиться це з однією лише метою - щоб закон був прийнятий тихо і непомітно.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас