ЄС надасть Україні 1,23 млрд грн в рамках підтримки реалізації європейської політики сусідства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надасть Україні 1,23 млрд грн в рамках підтримки реалізації європейської політики сусідства

Казна та Політика
1605
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв і директор генерального директорату розвитку та співробітництва Європейської комісії EuropeAid Маркус Корнаро 21 грудня 2010 р. підписали три угоди про фінансування в галузі транспорту, охорони навколишнього середовища і підтримки реалізації європейської політики сусідства. Сума коштів, що виділяються Європейським Союзом (ЄС) в рамках цих угод, складе 1,23 млрд грн, повідомляє прес-служба представництва Європейського союзу в Україні.
Більшість коштів буде направлено на реалізацію заходів у рамках програм секторальної бюджетної підтримки. Значна частина цих коштів - 689 млн грн (65 млн євро) - призначена для реалізації транспортної стратегії України.
Як наголошується в повідомленні, разом з тим, щоб забезпечити отримання цих коштів, Україна повинна продемонструвати відповідність вимогам щодо реалізації стратегії розвитку транспортного сектору, макроекономічної стабільності і управління державними фінансами. Всього протягом 2011-2014 рр. кошти програми бюджетної підтримки будуть переведені чотирма траншами до державного бюджету України. Очікується, що перший авансовий транш на загальну суму понад 127 млн грн (12 млн євро) будуть перерахований в середині 2011 року.
Для екологічної галузі виділено 371 млн грн (35 млн євро). Ці кошти також будуть спрямовані для діяльності в рамках бюджетної підтримки.
Заплановано чотири основні напрямки співробітництва: екологічна політика на секторальному та регіональному рівнях; наближення екологічного законодавства України до норм законодавства ЄС; розвиток інституційних можливостей; підтримка реалізації екологічної політики в підсекторах. Протягом 2011-2013 рр. уряд України повинен виконати дев'ять показників у цих секторах. Протягом цього періоду за умови виконання умов, що мають стосунок до реалізації екологічної стратегії, макроекономічної стабільності й управління державними фінансами, до державного бюджету України трьома траншами будуть переведені кошти.
Очікується, що перший авансовий транш на загальну суму понад 159 млн грн (15 млн євро) будуть перераховані в середині 2011 року.
Ще 170 млн грн (16 млн євро) виділено для фінансування проектів "твіннінг" та проектів технічної допомоги в різних галузях співпраці ЄС-Україна. Цей захід розроблено для надання допомоги Україні у розвитку здібностей міністерств і відомств щодо забезпечення виконання зобов'язань в контексті плану дій ЄС-Україна європейської політики сусідства, порядку денного асоціації та угоди про створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також національних програм розвитку і реформ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас