Експерти: Автокредитів з нульовими авансами в 2011 році не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Автокредитів з нульовими авансами в 2011 році не буде

Кредит&Депозит
684
Експерти прогнозують, що в 2011 році банки ще не будуть пропонувати автокредити з нульовими авансами, як в 2008, йдеться в повідомленні "Простобанк Консалтинг".
"Я думаю, що початковий внесок буде не нижче 10-15% в 2011 році", - зазначає Іван Кузовкін, заступник голови правління Банку Кіпру. "Вимоги до першого внеску в рамках стандартної пропозиції знизяться до 10-15% вартості авто", - також вважає Антон Шаперенков, директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку.
За даними "Простобанк Консалтинг", мінімальний аванс на покупку нових авто серед 50 найбільших за розміром активів банків на 17.01.2011 р. становить 10%. Щоправда, такі умови пропонує лише один банк (VAB Банк) і тільки на певні марки авто. Кредити з авансами від 15% і від 20% також пропонують лише по одній установі Альфа-Банк і банк "Форум" відповідно). Найбільш поширений розмір авансу - 30%, такі умови в 15 банках з числа найбільших.
За словами опитаних експертів, банки не будуть значно знижувати розміри авансів в 2011 році через неготовність брати на себе додаткові ризики.
"Як показала практика, кредити з нульовими авансами, видані до кризи, становлять основу портфелів проблемних кредитів банків. Авансовий внесок з одного боку знижує вартість кредиту для позичальника, з іншого - є відносною гарантією платоспроможності позичальника для банку", - зазначає Віталій Жихарцев, керівник напрямку автокредитування Астра Банку .
Втім, експерти не відкидають, що деякі кредитні установи знизять аванс до 5%, але попереджають, що ставка по таких позиках вища від стандартної.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас