Експерти: Готівковий курс гривні розширює спред — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Готівковий курс гривні розширює спред

Казна та Політика
852
За відсутності різких стрибків вартості гривні на міжбанківському ринку банки продовжують поступово знижувати готівковий курс. Як відзначають експерти X-Trade Brokers Ukraine, ціна купівлі долара в понеділок знизилася ще на 0,5-1 копійку до 7,9790 грн/дол., ціна продажу зафіксована на колишньому рівні - 8,0105 грн/дол.
Згідно з офіційним прогнозом Міжнародного банку, зростання ВВП України в поточному році складе 4% на тлі жорстких заходів у рамках макроекономічної політики відповідно з програмою МВФ і зменшення зовнішнього попиту на експорт з боку Росії та ЄС.
"Такий прогноз в поточній ситуації для країни є негативним, і позначиться на курсі національної валюти в довгостроковій перспективі", - заявляють експерти.
Курс євро/гривня також розширив котирування на готівковому ринку. Ціна купівлі євровалюти в понеділок знизилася на 5 копійок до 10,7540 грн/євро, ціна продажу зросла на 5,5 копійок до 10,9210 грн/євро. Курс пари EUR/USD на світовому ринку сьогодні знизився на 0,5% і, ймовірно, продовжить корекцію, - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас