ЄБРР надав Україні в 2010 р. 1,3 млрд грн. інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав Україні в 2010 р. 1,3 млрд грн. інвестицій

Казна та Політика
384
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2010 р. надав Україні 1,3 млрд грн. інвестицій у рамках 28 проектів. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.
Серед підписаних минулого року важливих проектів у секторах інфраструктури та енергетики можна виділити кредит "Укравтодору" в розмірі 450 млн євро для фінансування модернізації автомобільних доріг на підходах до Києва і кредит на суму 175 млн євро для будівництва високовольтної лінії електропередачі Запоріжжя-Каховка. Реалізація цих проектів сприятиме значному збільшенню ефективності транспортної мережі, а також надійності передачі електроенергії.
Значну частину інвестицій в корпоративному секторі в 2010 р. склали інвестиції в агробізнес (ВАТ "Миронівський хлібопродукт" - 50 млн дол., "Нібулон" - 50 млн дол., "Нобл Ресорсиз Україна" - 24 млн дол., Ukrainian Agrarian Farms - 20 млн дол., "Астарта" - 10 млн євро). Серед інших транзакцій в корпоративному секторі можна назвати кредити виробнику упаковки ВАТ "Укрпластик" на суму 29,8 млн євро, виробнику паркетної дошки компанії "Барлінек" на суму 10 млн євро і дистриб'ютору фармацевтичної продукції компанії "Фра-М" на суму 11,5 млн дол.
У фінансовому секторі ЄБРР надав субординований кредит на суму 140 млн дол. "УкрСиббанку", який є одним з найбільших приватних банків у країні, а також домовився про інвестиції в акціонерний капітал цього банку. Також були укладені угоди з підтримки лізингових, страхових і торгових операцій.
Продовжуючи реалізацію в Україні різних ініціатив у сфері енергоефективності, ЄБРР оголосив про початок Програми фінансування альтернативної енергетики (USELF) обсягом 50 млн євро, метою якої є надання фінансування місцевим приватним підприємствам для інвестицій у проекти відновлюваної енергетики (мала гідроенергетика, вітроенергетика, сонячна енергетика, використання біомаси та біогазу) в Україні. Крім цього, Банк розпочав здійснення програми технічної допомоги, спрямованої на підвищення енергоефективності житлових будівель в Україні.
Нагадаємо, сукупний обсяг діяльності ЄБРР станом на 31 грудня 2010 р. склав понад 6 млрд євро, причому близько половини цих інвестицій були здійснені за останні три роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас