Сбербанк не бачить для себе серйозних загроз в макроекономіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк не бачить для себе серйозних загроз в макроекономіці

Казна та Політика
334
Сбербанк не бачить для себе серйозних ризиків у макроекономіці, але допускає складності, якщо знову виникнуть проблеми з боргами країн єврозони або якщо в Росії знову буде посушливе літо.
"Можливі складні ситуації, якщо будуть виникати проблеми з державними фінансами у великих європейських країн - Португалія, Іспанія... це повною мірою торкнеться нас", - говорить він. "Якщо станеться дефолт однієї з великих європейських країн, це вплине на наш бізнес з точки зору підвищення відсоткових ставок, закриття фінансових ринків, підвищення ризиків у системі, і ми втратимо велику частку нашого прибутку. Може бути паніка, переляк, тому що ринок сьогодні дуже схильний чуток і паніки".
Але Сбербанк не боїться інвестувати в євро. "Якщо говорити про розвиток інструментів євро, то тут я більше був би консерватором. Ми вкладаємося в євро, у нас є значні активи в євро, і ми не боїмося за них. Ми розуміємо, що є ризик волатильності, але в нас немає відчуття необхідності відходу з єврових активів. На євро покладалися набагато більші очікування, на жаль, сьогодні ми не бачимо таких перспектив".
У першому півріччі Сбербанк чекає зміцнення рубля. "Поступове зміцнення, не буде різкого зміцнення, але в першому півріччі буде зміцнення в декілька відсоткових пунктів", - сказав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас