Франція готова надати екстрену допомогу Тунісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція готова надати екстрену допомогу Тунісу

Казна та Політика
275
Президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції заявив, що Париж готовий надати екстрену допомогу Тунісу, передає BBC.
"Я дав розпорядження (прем'єр-міністру) Франсуа Пійон про підготовку пакету заходів з надання перехідному уряду Тунісу допомоги, особливо в економічній сфері", - зазначив Саркозі.
Нагадаємо, державний переворот в Тунісі відбувся 14 січня 2011 р. Президент Зін ель-Абідін Бен Алі змушений був тікати з країни. Перед втечею президент встиг ввести в країні надзвичайний стан, розпустити уряд і оголосити про дострокові вибори до парламенту.
Новий склад уряду Тунісу буде оголошений 17 січня, раніше повідомив прем'єр-міністр країни Мохаммед Ганнуші. Раніше М.Ганнуші прийняв пропозицію опозиційних політичних партій сформувати коаліційний уряд. Він також закликав усі політичні партії взяти участь у формуванні коаліційного кабінету міністрів.
15 січня голова парламенту Тунісу Фуад Мебаза приніс присягу як тимчасово виконуючий обов'язки глави держави. Як заявила Конституційна рада Тунісу, президентські вибори в країні відбудуться протягом найближчих 60 днів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас