Нікотин, що осів на меблях, шкодить здоров'ю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нікотин, що осів на меблях, шкодить здоров'ю

47
Дим, що осідає на одязі, меблях, килимах (так званий "thirdhand" дим), може бути небезпечніший, ніж ви думаєте, йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі ACS `journal, Environmental Science & Technology. Навіть якщо ви не курите, і поряд з вами немає курців, тютюновий дим все одно може непомітно шкодити здоров'ю.
Дослідження показали, що нікотин, що осів на поверхні предмета, вступає в реакцію з озоном, в результаті чого утворюються нові шкідливі для людини речовини.
Для того, щоб довести це, вчені досліджували реакції між нікотином і складовими повітря на поверхнях з різних матеріалів, що знаходяться в будинку, наприклад, целюлозі, поліровці меблів, тканинах, папері і т. д. У результаті виявилося, що на цих поверхнях утворюються токсичні речовини.
"Враховуючи, що продукти реакції нікотину з озоном на різноманітних поверхнях в будинку токсичні, а їх частинки дуже малі, вони можуть бути причиною проблем зі здоров'ям. Таким чином, подібне пасивне куріння є додатковим фактором ризику для здоров'я", - підсумовують автори.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас