Азаров: Закон "Про дерегуляції в будівництві" виведе галузь з прірви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Закон "Про дерегуляції в будівництві" виведе галузь з прірви

Казна та Політика
913
Закон "Про дерегуляції в будівництві" значно спрощує процедури отримання дозволу на будівництво. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу "Інтер".
"Дозвільні процедури всі будуть укладатися протягом двох місяців, причому на багато видів об'єктів вони взагалі не будуть вимагатися. Ми розраховуємо, що цей закон дасть змогу, по-перше, прибрати корупційну складову, а по-друге - вивести будівельний комплекс з тієї прірви, в якій він опинився в 2008-2009 роках", - зазначив Прем'єр.
Він спростував заяви критиків закону про те, що тепер можна буде будувати скрізь, і для цього особливих дозволів не буде потрібно.
"Новий закон вводить поняття обов'язковості генерального планування, вводяться терміни так званого зонингу, тобто виділення зон, в межах яких можливе, наприклад, побутове будівництво, житлове будівництво, промислове будівництво", - зазначив Азаров.
Прем'єр відзначив, що всі умови для цього вже є. Зокрема - ухвалений Податковий кодекс, який, на його думку, значно полегшує підприємствам виділення ресурсів на капітальне будівництво.
"Всі ті кошти, які підприємства будуть виділяти на оновлення, модернізацію, на нові введення, створення нових робочих місць, на екологічно чисте виробництво - звільняються від оподаткування прибутку. Це дуже серйозний стимул. По-друге, в принципі, зменшуються податки", - заявив Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас