Інвестори в Єгипті побоюються, що нестабільність в Тунісі може перекинутися на сусідні країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори в Єгипті побоюються, що нестабільність в Тунісі може перекинутися на сусідні країни

Казна та Політика
155
Інвестори в Єгипті побоюються, що нестабільність в Тунісі може викликати аналогічні події в Північній Африці і на Близькому Сході. Як повідомив міністр промисловості і комерції Єгипту Рахід Мохаммед Рахід, ситуація в Тунісі та її відгомін у регіоні "змушує безліч людей переживати" і "викликає питання про політичну стабільність", передає РБК з посиланням на Associated Press.
Міністр дав завдання своїм асистентам щоденно інформувати зацікавлених осіб про нові іноземні інвестиції.
14 січня 2011 в Тунісі відбувся державний переворот. Президент Тунісу 74-річний Зін аль-Абідін бен Алі втік з країни до Саудівської Аравії. Раніше президент встиг ввести в країні надзвичайний стан, розпустити уряд і оголосити про швидкі дострокові вибори до парламенту. 15 січня до присяги в якості тимчасового виконуючого обов'язки глави держави був приведений Фуад Мбазаа. Колишній прем'єр-міністр країни Мохаммед Ганнуші ухвалив пропозицію про формування коаліційного уряду.
Зміні влади в Тунісі передували масові маніфестації і зіткнення з поліцією. Жителі країни протестували проти вкрай високого безробіття і підвищення цін на продовольство. Хвилювання забрали життя декількох десятків людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас