Голова комісії з контролю за банками Великобританії заявив про необхідність банківської реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова комісії з контролю за банками Великобританії заявив про необхідність банківської реформи

Казна та Політика
85
Глава британської незалежної комісії з контролю за банківською діяльністю Джон Вікерс заявив про необхідність банківської реформи. Зокрема, він запропонував розділити інвестиційну та роздрібну сферу банківської діяльності, щоб не покривати ризиковані інвестиції фінансовою допомогою, виділеної з державного бюджету.
Запропоновані ним зміни повинні будуть забезпечити гроші платників податків у разі банкрутства кредитора. У першу чергу йдеться про великі інвестиційні банки, передає РБК з посиланням на Associated Press.
"Високоризикована діяльність системоутворюючих фінансових інститутів зараз забезпечена негласними державними гарантіями, у тому числі і та, яка ніяк не відділена від роздрібного банкінгу. Цей перекіс, який крім іншого порушує конкуренцію в секторі, повинен бути нейтралізований або обмежений", - заявив Дж.Вікерс напередодні на прес-конференції в Лондонській школі бізнесу. Він не став уточнювати, яким саме чином передбачається захистити банківські операції, натякнувши лише на те, що такі банки як Barclays PLC і Royal Bank of Scotland Group PLC можуть очікувати примусової реструктуризації.
Незалежна комісія з контролю за банківською діяльністю була створена урядом Великобританії влітку 2010 р. для визначення реформ у банківському секторі, необхідних для посилення фінансової стабільності та конкуренції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас