Таджицькі прикордонники відбилися від групи озброєних контрабандистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таджицькі прикордонники відбилися від групи озброєних контрабандистів

460
У Таджикистані зафіксували першу цього року спробу вторгнення до країни великої групи озброєних контрабандистів наркотиків з Афганістану.
У ніч з 19 на 20 січня у містечку Шоун Шуробадского району таджицькі прикордонники вступили у бій з членами "транснаціонального злочинного угруповання", який тривав кілька годин, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Державний комітет національної безпеки, що відає охороною кордонів країни.
"Група наркоконтрабандистів складалася приблизно з 13 чоловік. Двоє з порушників були вбиті. Решті вдалося сховатись на суміжній території Афганістану. На місці події виявлено два автомати Калашникова, 11 мішків з 200 кг канабісу, а також 11 кг опію-сирцю", - повідомив Хушнуд Рахматуллаєв, начальник прес-служби Головного управління прикордонних військ ГКНБ.
Встановлено особи вбитих наркоконтрабандистів. Це двоє громадян Афганістану, уродженці афганського Бадахшана.
Силові структури в Шуробадському районі продовжують пошуки бойовиків і перевіряють причетність жителів прикордонних таджицьких селищ до інциденту.
Цього року це перша велика спроба прориву афганських наркокур'єрів через кордон з Таджикистаном.
Минулого року таджицькі прикордонники вилучили понад півтонни наркотичних речовин.
Збройні прориви держкордону і захоплення в заручники на шуробадській ділянці таджицько-афганського кордону відбувалися й раніше.
"За своїм рельєфом це дуже складна ділянка, - зазначив Рахматуллаєв. - Гори і ліси. Там легко сховатися і на перевірку території може піти дуже багато часу".
Через Таджикистан проходить один з найважливіших маршрутів транспортування афганських наркотиків в Росію і на Захід. За останні роки, за офіційними даними, тут перехоплено близько 64 тонн наркотиків, з яких більше 30 тонн - героїн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас