Парламент Бельгії може заборонити носіння мусульманських хусток жінками-депутатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Бельгії може заборонити носіння мусульманських хусток жінками-депутатами

114
Депутат федерального парламенту Бельгії Дені Дюкарме представив законопроект, спрямований, зокрема, на заборону носіння в асамблеї мусульманських хусток жінками-депутатами, повідомили місцеві ЗМІ.
На думку парламентарія, релігійним символам немає місця в політиці.
"Ми повинні виходити з принципу державного нейтралітету по відношенню до релігійних питань, які належать до приватної сфери", - вважає Дюкарме.
Запропонований ним проект закону поширюється на носіння будь-яких релігійних символів у парламенті.
Нижня палата федерального парламенту Бельгії в травні минулого року проголосувала за заборону по всій країні на носіння в громадських місцях жіночого традиційного мусульманського одягу - паранджі та нікабу.
Аргументом на користь ухвали рішення тоді став той факт, що за подібним шатами не можна ідентифікувати того, хто носить його.
Однак у результаті політичної кризи в Бельгії відповідний проект закону, згідно з повідомленнями ЗМІ, досі не ухвалений верхньою палатою парламенту країни.
Нагадаємо, 29 квітня 2010 року, нижня палата парламенту Бельгії проголосувала за введення в країні заборони на носіння в публічних місцях ісламського одягу, що закриває обличчя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас