Fitch надало планованому випуску євробондів "Метінвесту" очікуваний рейтинг "B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch надало планованому випуску євробондів "Метінвесту" очікуваний рейтинг "B"

Фондовий ринок
184
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings надало планованому випуску доларових єврооблігацій з терміном погашення від семи до десяти років Metinvest BV, холдингової компанії найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу "Метінвест", очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B".
Як повідомляється в прес-релізі агентства в п'ятницю, присвоєний рейтинг стримується суверенним рейтингом України ("B", прогноз "стабільний"). Очікуваний рейтинг поворотності активів з облігацій знаходиться на рівні "RR4".
Відповідно до прес-релізу, умови випуску єврооблігацій, що містяться в проекті проспекту емісії, вказують, що цінні папери будуть вважатися рівними за черговістю виконання іншим пріоритетним, несубординованим, борговим зобов'язанням Metinvest BV. Крім того, єврооблігації будуть спочатку мати гарантії від трьох операційних дочірніх компаній: Авдіївський коксохімічний завод, Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) і Харцизький трубний завод.
Пізніше, за настання певних умов, можуть бути додані також інші гаранти, такі як "Азовсталь", Північний і Центральний ГЗК.
Fitch також уточнює, що умови випуску, крім того, містять низку обмежень щодо надання активів у вигляді забезпечення, положення про зміну контролю та ковенант по консолідований левередж - борг/EBITDA менше 3.
У прес-релізі відзначається, що фінальні рейтинги будуть присвоєні після отримання остаточної документації з випуску, яка повинна, в основному, відповідати отриманій раніше інформації, і після підтвердження даних за обсягом і термінами обігу облігацій.
За даними "Метінвесту", представленим рейтинговому агентству, залучені фінансові кошти холдинг планує направити на фінансування протягом наступних п'яти років капітальних інвестицій, в тому числі, в нещодавно придбане ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", а також на загальнокорпоративні цілі.
Наразі Metinvest BV має наступні рейтинги агентства Fitch Ratings: довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній валюті "B", довгостроковий РДЕ в національній валюті "B +" і національний довгостроковий рейтинг "AA + (ukr)", прогноз за всіма трьома рейтингами - "стабільний". Metinvest BV також має короткострокові РДЕ в іноземній і національній валюті на рівні "B" і короткостроковий рейтинг за національною шкалою "F1 + (ukr)". Довгостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті продовжує стримуватися суверенними рейтингами України.
Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Moody's у п'ятницю надало планованому випуску єврооблігацій "Метінвесту" очікуваний рейтинг "(P) B2" прогноз "стабільний".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас