Латвія буде видавати візи білорусам безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія буде видавати візи білорусам безкоштовно

308
Міністерство закордонних справ Латвії ухвалило рішення про введення полегшеного візового режиму для громадян Білорусі, щоб сприяти контактам між людьми, зміцненню громадянського суспільства та демократичних органів, а також з урахуванням рішення Євросоюзу надати підтримку білорусам. Про це в суботу, 22 січня, повідомляє агентство "Інтерфакс".
З понеділка, 24 січня, громадяни Білорусі, які подають документи на отримання довгострокових національних віз у диппредставництвах Латвії зможуть оформити візу без сплати державного мита.
Нагадаємо, що з 1 січня 2011 року Польща скасувала консульський збір за національну візу для громадян Білорусі. Прикладом Польщі скористалася й влада Литви. Як повідомив міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс, литовська сторона має намір домагатися, щоб білоруські громадяни мали можливість отримувати литовські національні візи безкоштовно або за символічними цінами. Про це повідомляє Telegraf.by.
Тим часом Чехія також має намір спростити порядок отримання віз для опозиційних активістів і громадянського суспільства Білорусі. Проте чеська влада не має наміру скасовувати плату за національні візи для всіх громадян Білорусі.
До подібних дій країни Європейського Союзу закликали депутати Європарламенту. На їхню думку, необхідно продовжити візові санкції щодо білоруських чиновників до звільнення всіх затриманих 19 грудня в Мінську, і водночас знизити вартість віз для громадян Білорусі, зазначає Telegraf.by.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас