Дитячу лікарню майбутнього добудує Янукович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитячу лікарню майбутнього добудує Янукович

405
Президент Віктор Янукович ухвалив рішення про участь держави в завершенні проекту Дитяча лікарня майбутнього.
Проект патронується фондом "Україна-3000" Катерини Ющенко.
Як повідомляє "Дзеркало тижня", посилаючись на джерело в профільному комітеті Верховної Ради, вже закінчений фінансовий аудит проекту. Порушень у використанні зібраних за п'ять років існування проекту благодійних коштів (а це близько 119 млн. грн.) не виявлено. Водночас від людей, які знають про підсумки аудиту, стало відомо, що частину благодійних коштів, призначених на будівництво лікарні, фонд витратив на придбання обладнання для лікарень у регіонах.
Вже в 2011 році планується виділити на реалізацію проекту близько 200 млн. грн. У загальній складності на завершення будівництва знадобиться 500 млн. грн. Йдеться також про можливе залучення додаткових фінансових коштів благодійників (у тому числі зарубіжних). За словами джерела, висока ймовірність того, що куратором проекту з боку держави стане голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва. Вже в лютому будівельний майданчик має намір відвідати прем'єр-міністр Микола Азаров.
Нагадаємо, Фонд "Україна 3000" Катерини Ющенко розпочав збір коштів на дитячу "Лікарню майбутнього" в 2006 році. Для будівництва клініки в 2009 році була виділена ділянка в Голосіївському районі Києва, неподалік від лікарні "Феофанія". Минулого року Фонд оголосив, що необхідна друга кампанія зі збору коштів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас