Гpeція xoчeт віддалити виплатy боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гpeція xoчeт віддалити виплатy боргів

Казна та Політика
246
Греція хоче тільки подовжити термін погашення, але не рефінансувати борг за резервним фінансуванням, яке країна отримує від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і держав єврозони, стверджує заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс.
"Зараз тільки обговорюється продовження (виплати) 110 млрд євро (резервного фінансування)", - повідомив він в інтерв'ю щоденній фінансовій газеті Kerdos.
"Уряд Греції не обговорював і не збирається обговорювати можливість реструктуризації боргу. Будь-які розмови про реструктуризацію боргу небезпечні для репутації країни і її перспектив", - заявив заступник міністра фінансів.
Комісія Євросоюзу спростувала інформацію, що Німеччина готує екстрений план на випадок, якщо Греції потрібно реструктуризувати свій борг.
Але, згідно з деякими джерелами, міністри єврозони розглядають можливість повторного викупу держоблігацій країн з проблемними економіками, і обтяжена великими боргами Португалія вже підтримала цю пропозицію.
Сахінідіс також повідомив, що можливе зниження відсоткової ставки для виплати боргу Греції, яке зараз обговорюється ЄС, було б дуже приємним рішенням.
У травні минулого року Греція, ЄС і МВФ домовилися, що країна буде виплачувати борг в 110 млрд євро з відсотковою ставкою 5-5,2%.
"Не можу сказати, що вони (ЄС і МВФ) будуть робити, але це питання (відсоткової ставки) зараз обговорюється, і ми сподіваємося на позитивний результат", - сказав Сахінідіс.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас