Табачника підозрюють у розголошенні закритої інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачника підозрюють у розголошенні закритої інформації

Казна та Політика
215
Як повідомляє у своєму блозі народний депутат Леся Оробець, Міністерство освіти розголосило інформацію, яка ставить під сумнів питання таємності тестів для майбутнього цього року незалежного тестування абітурієнтів.
Нагадаємо, що Міносвіти офіційно сповістило про початок друку бланків для ЗНО-2011 з 20 січня 2011 року. А 21 січня запросило журналістів переконатися в цьому особисто. А також "ознайомитися з процесом роздруковування бланків, стати свідками виробництва, поспілкуватися з фахівцями, які відповідають за систему безпеки і збереження секретності тестових завдань і т.д.".
У цій ситуації, повідомляє депутат, привертають увагу кілька обставин:
1) у цьому оголошенні була повідомлена адреса друкарні, де виготовляються тестові зошити, хоча у всьому світі така інформація (так само як і персоналії осіб, які мають до неї доступ) тримається в глибокому секреті;
2) "день відкритих дверей" проводять за ініціативою МОН, хоча український центр оцінювання якості освіти йому формально не підпорядкований - з якого дива керівник Міносвіти робить конфіденційну інформацію "ближчою до народу"?
3) ні попередній керівник МОН, ані колишній директор УЦОЯО жодного разу не вдавалися до таких "відкритих" оглядин;
4) у попередні роки не було зареєстровано жодного витікання стратегічної інформації про зміст тестових завдань - вдасться новому керівникові УЦОЯО і надалі захистити ЗНО від "зливу" інформації?
Крім того, депутат підозрює міністерство в бажанні дискредитувати систему оцінювання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас