Якість життя в Україні гірша, ніж в Намібії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість життя в Україні гірша, ніж в Намібії

Казна та Політика
4863
У загальносвітовому рейтингу якості життя, який щорічно складає ірландський журнал International Living, Україна опустилася з 68 на 73-е місце.
Україна посіла місце в групі з такими державами, як Марокко (71), Намібія (72), Ботсвана (74), Тринідад і Тобаго (75) і революційний Туніс (77).
Укладачі рейтингу вважають, що економічна ситуація в Україні за останній рік значно погіршилася. Проаналізувавши рівень відсоткових ставок, інфляцію, темпи зростання ВВП, ВВП на душу населення, автори дослідження визнали українську економіку однією з найгірших у світі. За економічним критерієм Україна потрапила до трійки найгірших країн.
При цьому Росія розташувалася цього року на 118-му рядку рейтингу. Західні експерти занизили її місце в основному через проблеми з громадянськими свободами. З тієї ж причини на 141-му місці опинилася Білорусь. До п'ятірки держав з низькою якістю життя увійшли Сомалі, Чад, Ємен, Судан і Ангола.
При складанні рейтингу до уваги беруться вартість життя, культурний розвиток, економічне становище, екологія, клімат і громадянські свободи, якість охорони здоров'я, інфраструктури, безпеку життя та ризики, яких зазнають громадяни кожної країни.
Глобальний рейтинг якості життя-2011, в якому брали участь 192 країни, очолили Сполучені Штати Америки.
Нагадаємо, що Україну виключили з категорії "вільних країн" в рейтингу американської неурядової організації Freedom House. Відповідно до щорічного рейтингу демократичних прав і громадянських свобод, Україна зарахована до категорії "частково вільних країн".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас