Болгарія позичить 1,2 млрд євро для газопроводу Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія позичить 1,2 млрд євро для газопроводу Nabucco

Енергетика
189
Болгарія залучить 1,2 млрд євро у європейського інвестиційного банку для будівництва газопроводу Nabucco, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прем'єр-міністра країни Бойка Борисова.
Акціонери проекту - RWE, OMV, Mol, Bulgargaz, Transgaz і Botas - мають намір за рахунок власних коштів забезпечити 30% вартості Nabucco, решта - за рахунок кредитів.
Раніше консорціум з будівництва Nabucco підписав угоду про організацію синдикованого фінансування на суму 4 млрд євро з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком (European Investment Bank, EIB) і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, входить до групи Світового банку).
Газопровід Nabucco вартістю 7,9 млрд євро і потужністю 31 млрд кубометрів газу на рік планується побудувати для транспортування газу з Каспійського регіону до Європи в обхід Росії. Газопровід протяжністю 3,3 тис. км з'єднає Каспійський регіон, Близький Схід і Єгипет через Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину з Австрією і далі з країнами Центральної і Західної Європи.
Будівництво газопроводу почнеться не раніше 2012 року, а введення в експлуатацію планується на 2015 рік.
Поки не зрозуміла ресурсна база для наповнення цього газопроводу. В якості джерел газу для трубопроводу розглядаються Азербайджан, Туркменістан і Іран, але з ними не підписано ніяких зобов'язуючих документів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас