Яременко: Без регулятора банки з кризи не вийдуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яременко: Без регулятора банки з кризи не вийдуть

Казна та Політика
620
Сергій Яременко, колишній заступник голови Національного Банку України, відповідаючи на телеканалі UBC на запитання глядачів, заявив, що в банківському секторі України склалася непроста ситуація, з якої без регулятора банки вийти не зможуть.
У нинішніх умовах знижуються відсотки за депозитами, НБУ повернув облікову ставку на докризовий рівень, не знижуються відсоткові ставки за кредитами, - така ситуація, на думку експерта, склалася внаслідок "неграмотної поведінки Національного банку в 2008 році, що призвело до зменшення ліквідності банків".
"Зменшення ліквідності в 2008 році стало наслідком того, що банки для порятунку себе як заклади брали мало не щоденні депозити під будь-яку ставку для того, щоб зберегти свій актив. Але в цьому випадку пасиви взялися під максимальні відсотки - 25-30% і запропонувати вони могли за 30-35%, що і сталося", - зазначає Яременко.
На його переконання, з цієї ситуації банки самі по собі без ругулятора вийти не зможуть. І відповідальність лягає в першу чергу на Національний банк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас